Ondanks mijn voorbereiding toch de les niet gehaald!

Wat denk je dat mij de afgelopen week is overkomen? Kijk naar de foto. Als je lacht ben je aan het zondigen. Ahahaha, ja… mijn auto raakte empty – geen benzine in de tank. Dit is mij voor het eerst overkomen. Maar welke les kan ik hieruit halen, ondanks ik elke keer weer hierop lette?

Denk je echt dat ik nalatig ben? Nee, dat is het totaal niet! Ik ben iemand die pas weer benzine in de tank stopt wanneer het ’empty’ lampje begint te branden. Dan praat ik gelijk over vol tanken. En elke keer was er geen vuiltje aan de lucht. Maar de vorige week moest ik ook zelf erom lachen in de auto. Ik zei tegen mezelf: “Ruiz, a kis’ yu mooi.” Gelukkig gebeurde het nog net om de bocht van mijn woonadres op Zorg & Hoop. Ik nam toen de auto van mijn schoonvader en een jerrycan om benzine te kopen.

En daar stond ik langs de weg met een jerrycan mijn auto weer te vullen met benzine. Een moment van schaamte? Voor mij niet hoor. Als mensen dit vinden over mij is het echt hun probleem. Er reden een paar bestuurders en liepen enkele mensen heel langzaam voorbij met een gezichtsuitdrukking van: “Ey, a mang long drey men. Whahahahaa”. Vooral hoe ik heel netjes gekleed was. Weet je wat? Ik heb …… te maken! (Jij mag invullen. Maar houd het positief 🙂

Uit elke situatie is er een les te leren. Ik moet nu gewoon ervoor zorgen dat ik tenminste bij de eerste balk (beneden) van de benzinemeter al ga tanken. Dus niet wachten totdat het ’empty’ lampje gaat branden. Ohja, achteraf bekeken ben ik tot de ontdekking gekomen dat het lampje niet meer werkt 🙂 Ik was hierop niet voorbereid. Zorg dus ervoor dat je rekening houdt met de ‘wat als’ (what if) momenten.

Maar vertel… wanneer besluit jij om te tanken? Is dit je ooit eens overkomen? Laat mij weten in een comment.

Foto: Ebay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *