Drie gewoontes die jou nergens brengen in het leven

Er is een leuke quote van Rick Warren: “Remember that your character is the sum total of your habits; it’s the way you habitually act.” We nemen vaak onbewust gewoonten op. Je doet gewoon dingen mechanisch en je weet niet meer waarom je op een bepaalde manier denkt of waarom je dingen altijd op dezelfde manier doet.

Op dezelfde manier waarop we denk- en gedragsgewoonten verwerven die ons nergens brengen, kunnen we ons ook bewust zijn van onszelf en nieuwe referentiepunten creëren. Het is niet zo eenvoudig, en toch kan het je levenskwaliteit echt verbeteren. In deze blog deel ik drie gewoonten waar je vanaf moet komen om echt van je bestaan ​​te genieten.

#1 Handelen alsof niets je aangaat
De waarheid is dat echte problemen in het leven niet kunnen worden vermeden. Hoeveel je ook rent, ze zullen je altijd inhalen. Door te proberen ze te negeren, voed je ze en laat je ze groeien. Geen enkel serieus probleem lost zichzelf op en het verbergen van je hoofd onder de grond doet niets anders dan het nog ingewikkelder maken.

#2 Passief wachten
Dit gebeurt wanneer jouw reactie op ongemak niet is om te kijken naar wat je kan doen, maar in plaats daarvan te wachten tot er iets buiten jou gebeurt dat de situatie zal oplossen. Je wacht tot liefde verschijnt, of tot iemand je een betere baan aanbiedt, of tot een arts je eindelijk een recept geeft dat je migraine zal genezen, of… als ondernemer wachten op klanten…. wat dan ook.

Diep van binnen heb je de fantasie gered te worden. Je ziet jezelf als iemand die nergens terecht kan om je problemen op te lossen of nieuwe wegen in te slaan. Met de gewoonte om gewoon te wachten, slaag je erin om dagen en dagen voorbij te laten gaan en waardevolle tijd te verliezen die je nooit meer terug kunt krijgen.

#3 Continu negatieve kritiek
Veel mensen vertonen de neiging om negatieve opmerkingen over iemand, elke situatie of elke realiteit die ze tegenkomen uit te spuwen. Het is als een chip die automatisch wordt geactiveerd en die ons zonder precieze reden neerlegt.

Kritiek is geldig wanneer het bedoeld is om te verbeteren. Maar als de enige bedoeling is om het slechte in alles te vinden, zonder een groter doel dan een opmerking over het negatieve te maken, zul je uiteindelijk een ongemakkelijke sfeer creëren en, natuurlijk, zodat anderen ook alleen het negatieve zien in jou.

Kan je jezelf hierin terug vinden of heb je situaties waar je deze zaken van anderen meemaakt?

Blog cover image: Inc.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *