Silenta: “Ken jouw werkelijke waarde”

De vrije en geheime verkiezing in Suriname is om de bocht. Middels de Q & A Young Politics Series, zullen verschillende kandidaten van verschillende partijen worden belicht – gericht op de persoonlijkheid. In deze editie lezen we meer over Silenta Martha Petra, Celeste, Neslo (lange naam he), van de Nationale Partij Suriname (NPS). Wie is deze 27-jarige jonge dame in de politieke arena?

Silenta, wat doe je allemaal in het dagelijks leven?
Ik ben student aan het IOL met als studierichting Pedagogiek en zit in de afrondende fase

Ben jij de enige uit het gezin?
Nee. Ik kom uit een volledig gezin met beide ouders van 4 kinderen, waarvan ik de jongste ben.

Wat zijn jouw hobby’s?
Mijn hobby’s zijn dansen, zingen, eten en naar TV series kijken.

Vertel, wie is Silenta eigenlijk?
Wel, Silenta is een heel gelovig en eenvoudig mens, die goed kan samen werken en anderen gemakkelijk kan liften. Ik houd van delen en sta open voor wat het leven mij ook aanrijkt.

Beschrijf 1 dieptepunt tot nu toe in je leven
Hmmm… Een diepte punt is dat ik last heb van een chronische ziekte genaamd sikkelcel. Dat wil zeggen dat ik af en toe ziek kan worden en pijnen kan krijgen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik 1 keer ben blijven zitten op de MULO school.

Advertentie

Hoe ben je hiermee omgegaan?
Ik ben een zeer positief mens dus ik heb het makkelijk geaccepteerd en ervoor gezorgd dat ik mijn leven goed manage, waardoor ik niet zo vaak ziek wordt. Verder heb ik mij zodanig sterk gemaakt dat desondanks mijn tekortkoming ik gewoon keihard op mijn doelen af ga en tot nu toe bereik ik hen.

Beschrijf 1 hoogtepunt tot nu toe in je leven.
Een hoogtepunt is het behalen van mijn zwemdiploma’s. Het lijkt misschien gek maar zoals men weet, zou een sikkelcelpatiënt niet eens mogen zwemmen. Desondanks heb ik alles op alles gezet om door te gaan en door genade en kracht van God heb ik niet 1 maar beide basis zwemdiploma’s behaald.

Wat voor invloed/effect heeft dit in je leven gehad?
Wel, deze ervaringen, zowel mijn hoogtepunten als dieptepunten, hebben mij tot een doorzetter gemaakt. Ik sta ook bekend als een echte vechter en heb ik een hele andere kijk op het leven. Ik geef graag terug want alles vergaat ooit eens.

Wat doe je graag wanneer je gedemotiveerd bent of een slechte dag achter de rug hebt?
Ach, heel simpel! Dan doe ik eerst de laptop aan en kijk ik naar TV series, daarna doe ik aan zware zelfreflectie en peins ik over hoe het beter gekund had en als laatst bid ik. Door het bidden en praten tot God vind ik echt rust.

Waarvoor kan je ‘s nachts wakker worden?
Zoooo… het lijkt er misschien niet op. Maar natuurlijk voor ETEN!!!

Advertentie

Wat is je mooiste herinnering?
Hmmmm… mijn mooiste herinnering is toen ik terug mocht geven aan enkele kindertehuizen en toen ik in mijn buurt begonnen was met mijn leesclub. De blije gezichten zijn onvergetelijk!

Noem 1 ding op jouw bucketlist?
Bucketlist? Uhmm…. ik zou graag willen backpacken en een wereldreis maken.

Silente, kijk om je heen – Wat zou je graag willen veranderen?
Zo! Als ik instaat was iets te veranderen was het mensen in een keer bewust te maken van wat hun werkelijke waarde is. Misschien dan zouden we minder met en tegen elkaar vechten, en juist meer en meer voor elkaar vechten en upliften.

Wat is je levensmotto?
Mijn levens motto is: “Je bent perfect zoals je bent”

Silenta Neslo is op nummer 13, op de lijst van Paramaribo voor NPS.

Hartelijk dank voor het lezen van deze Q & A. Zondag 3 mei 2020 volgt de vijfde Q & A. Rararaaa…. over wie gaan wij lezen? Klik hier en volg mij op facebook om op de hoogte te blijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *