Mark: “In sommige situaties ben je hulpeloos”

Gewoon afwijken van een beetje politieke informatie. Wie is de persoon achter de naam? Hoe zit die in elkaar? In deze editie van de Q & A Young Politics Series kan jij meer te weten komen over 38-jarige Mark Lall, van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP).

Mark is kort en bijbels vanwege ons religieus achtergrond. Lall is mijn familie wat rood betekent in het hindoestaans. Geboren te Paramaribo, maar woon vanaf mijn geboorte in het districkt Commewijne.

Mark, wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben ondernemer. Mijn core business is in de visserij, daarnaast ben ik ook handelaar. Ik heb naast mijn bedrijvigheid ook wat andere verantwoordelijkheden, zoals bestuurslid van de vissers organisatie Visserscollectief. Verder ben ik ook verbonden aan een volle evangelie gemeente waarvan ik muziekleider ben, en de orgel (keyboard) bespeel.

Hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Ik ben 11 jaren getrouwd, en heb 2 lieve kinderen. Verder kom ik uit een gezin met een zusje erbij.

Wat zijn jouw hobby’s?
Heel simpel hoor. Dat is het bespelen van de keyboard (orgel).

Vertel, wie is Mark eigenlijk?
Nou, kort gezegd is Mark een jongeman met veel doorzettingsvermogen, doelgericht en heb ik een sociaal gevoel voor mijn medemens.

Advertentie

Beschrijf 1 dieptepunt tot nu toe in jouw leven.
[….Diepe zucht….] Een diepte punt in mijn leven was toen eerlijke hardwerkende vissers door piraten werden vermoord op zee, en ik samen met het bestuur hulpeloos moest staan kijken, zonder veel te kunnen betekenen voor hun op dat moment.

Hoe ben je hiermee omgegaan?
Ik heb samen met bestuur van het Visserscollectief geëist om de veiligheid van vissers op zee op te voeren. Maar voor mezelf was het nog even tot rust komen om zaken te verwerken. Was een zware klap!

Beschrijf 1 hoogtepunt tot nu toe in jouw leven.
Een hoogte punt tot nu in mijn leven is dat ik een gezegende vader ben van 2 lieve kinderen 🙂

Wat voor invloed heeft dit in je leven gehad?
Wel, ik probeer zoveel als mogelijk een voorbeeldig en goede opvoeding te geven aan hun zoals ik die ook zelf heb gehad van mijn ouders.

Wat doe je graag wanneer je gedemotiveerd bent of een slechte dag achter de rug hebt?
Zo, ik ga rustig alleen snoepen (Cadbury chocolade).

Waarvoor kan je ‘s nachts wakker worden?
Hmmm…. Ik kan mijn slaap inleveren voor heel belangrijke zaken, zoals quality time met het gezin, mijn bedrijf activiteiten.

Faiz Enfuego lanceert moederdag lied en clip “MAMA”.
Klik hier om de clip te bekijken.

Wat is jouw mooiste herinnering?
Mijn mooiste herinnering(en) is de dag waarop ik mijn pasgeboren kindjes in mijn handen hield.

Noem 1 ding op jouw bucketlist?
Heel veel. Maar ze komen toch hierop neer. Ik zou nog graag wat willen betekenen voor Suriname, een stempel drukken to be remembered by.

Kijk om je heen – Wat zou je graag willen veranderen?
Zo! Dat is het stimuleren van sociale ondernemerschap. Hierdoor kunnen wij meer werkgelegenheid creëren. De zelfproductie op gang brengen, om meer te exporteren en minder te importeren.

Kijk ook naar de ontwikkeling van de agrarische sector. Suriname is gezegend met rijke natuurlijke hulpbronnen om ons van gezond eten te voorzien. Met goed beheer kunnen de generaties na ons nog lang hiervan genieten.

Boven alles, de aandacht geven aan onze jongeren. Jongeren hebben recht op talent en sport ontwikkeling. Het ondersteunen van jong ondernemerschap, en het creëren van faciliteiten daarvoor zoals investeringskapitaal.

Wat is je levensmotto?
Nothing is Impossible if you believe in yourself. Blijf optimistisch, heb geloof en werk hard om jouw doelen te realiseren.

Mark Lall is op nummer 4, op de lijst van Commewijne voor VHP.

Hartelijk dank voor het lezen van deze Q & A. Zondag 10 mei 2020 volgt de negende Q & A. Rararaaa…. over wie gaan wij lezen? Klik hier en volg mij op facebook om op de hoogte te blijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *