Liola: “Een deel van mijn leven weggerukt”

Maak gebruik van jouw stemrecht. Ga stemmen op 25 mei 2020. Tijdens de Q & A Young Politics Series belichten wij verschillende kandidaten, van verschillende partijen. In deze editie van de Q & A Young Politics Series kan jij meer te weten komen over de 34-jarige Tamin Liola Ilanga , van de Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) .

Liola, wat doe je in het dagelijks leven?
Wel, ik ben werkzaam op het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (R.O.), in de functie van junior beleidsmedewerker. Hiernaast ben ik de oprichter van Aleti Consultancy Training en Coaching. Dat is een adviesbureau, waar we mensen juridisch advies geven. Ik ben verder ook verzekeringsagent en studeer ik Nederlands op het IOL. Ook, heb ik Rechten gestudeerd op de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS).

Hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Mijn gezin bestaat uit 6 mensen. De vader, moeder (ik dus) en vier lieve kinderen – allemaal meisjes. Mijn kinderen zijn mijn alles. Het welzijn van mijn gezin is prioriteit nummer 1. Mijn kinderen zijn 17, 13, 4 jaar en eentje van 9 maanden oud.

Wat zijn jouw hobby’s?
Zooo…. ik lees en dans graag. Ik hou van spannende verhalen. Boeken kunnen je meenemen in het verleden, de schrijver kan je een beetje of uitgebreid vertellen over de geschiedenis van een bepaald gebied of de cultuur va de mensen daar.

Ik heb altijd van dansen gehouden. Ik dans heel vaak in mijn keuken tijdens het koken of vaat wassen, in de voorzaal, in mijn kamer en soms ook in de badkamer. Als ik op een familiefeest ben en er is muziek ben ik vaak genoeg een van de eersten die gaat dansen 🙂

Vertel, wie is Liola eigenlijk?
Nou, heel simpel. Liola is een hardwerkende vrouw, vol doorzettingsvermogen. Ik ga graag uitdagingen aan en hierdoor carrière maken.

Beschrijf 1 dieptepunt tot nu toe in jouw leven.
[..Diepe zucht…]… Vier jaren terug verloor ik mijn vader na een kort ziekbied. Dit was voor mij echt een dieptepunt.

Hoe ben je hiermee omgegaan?
Het voelde aan alsof een deel van mijn leven was weggerukt. Het heeft lang geduurd voordat ik echt ben gaan beseffen dat ik voortaan zonder hem door het leven moet gaan.

Advertentie

Beschrijf 1 hoogtepunt tot nu toe in jouw leven.
Een hoogtepunt in m’n leven is mijn afstuderen aan de Universiteit, omdat ik van verre kom. Ik kwam met mijn tiende naar de stad en ging met mijn elfde naar school. Ik kon nog geen Nederlands spreken. Als jongedame die opgegroeid is in het binnenland was ik nieteens op de hoogte van het bestaan van een Universiteit.

Vanaf ik naar school ging was het m’n doel om eens te mogen studeren aan de Universiteit. Eenmaal daar besef je dat je eens moet afstuderen. Dat ik nu mag zeggen dat ik een bul op zak heb is voor mij echt een hoogtepunt.

Wat voor invloed heeft dit in je leven gehad?
Nou, afstuderen aan de Universiteit heeft deuren voor mij geopend. Zoals ik eerder zij wil graag arrière maken, vooral in de zakenwereld. In mijn perceptie is ondernemerschap heel belangrijk, omdat je daarmee werkgelegenheid kan creëren en zo mensen zelfstandig kan maken. Dit helpt verder om huiselijkgeweld terug te dringen en stabielere gezinnen te vormen.

Wat doe je graag wanneer je gedemotiveerd bent of een slechte dag achter de rug hebt?
Zooo…. hmmmm…. dan ga ik iets leuks doen. Vaak doe ik dat met mn meisjes of ik kijk naar een mooie Afrikaanse film. Ik ben dol op Afrikaanse films, omdat ik heel veel van mijn cultuur daarin kan terugvinden. Maar ik leer ik heel veel van het continent van waar mijn voorouders vandaan komen – ik voel echt die connectie.

Waarvoor kan je ‘s nachts wakker worden?
Misschien raar, maar wanneer ik iets van mijn werk moet afmaken of schoolwork.

Faiz Enfuego lanceert moederdag lied en clip “MAMA”. Klik hier om de clip te bekijken.

Wat is jouw mooiste herinnering?
Nou, er zijn best veel hoor, Ruiz!
Mijn leukste herinneringen zijn de baby jaren van mijn kinderen. Je weet, babies zijn echt schattig. Ik heb nooit genoeg van ze. Ik probeer daarom altijd echt te genieten van die tijd, want ze groeien snel. Daarnaast vind ik de jaren die ik heb doorgebracht in het binnenland echt de leukste tijden uit mijn jeugd. Het leven was voor mij zo zorgeloos. Ik kende geen lux, maar geloof me we waren gelukkig.

Gelukkig met wat we kregen. Ik heb echt mogen genieten van de natuur. Zo af en toe krijg ik wel heimwee hoor. Ik mis die leuke zorgeloze tijd.

Noem 1 ding op jouw bucketlist?
Oh Ja!!! Een succesvolle zakenvrouw worden! Dit is een van mijn dromen uit mijn jeugdjaren, dus het moet in vervulling gaan 😉

Kijk om je heen – Wat zou je graag willen veranderen?
Veranderen? Ik zie graag de situatie van de sociaalzwakkeren veranderen, omdat ook zij recht hebben op een zorgeloos leven: elke persoon heeft recht op de primaire levensbehoeften. Want heel veel mensen beschikken nieteens hierover.

Wat is je levensmotto?
Keep preparing your self because you got to be ready. For you never know when opportunity will present itself. Ik hoor heel wat jongeren zeggen dat ze niet verder willen studeren, want het is zo moeilijk om aan een baan te komen. Ik wil ze op het hard drukken, dat ze zichzelf moeten voorbereiden voor wanneer het moment daar is.

Liola Tamin is op nummer 5, op de lijst van Wanica voor BEP.

Hartelijk dank voor het lezen van deze Q & A. Vrijdag 15 mei 2020 volgt de elfde Q & A. Rararaaa…. over wie gaan wij lezen? Klik hier en volg mij op facebook om op de hoogte te blijven.

De hele maand Mei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *