Ik vroeg om een meme over mij te maken. Het resultaat is hilarisch

Ik lachte me krom van alle memes die werden gemaakt over mij. Trouwens, het was gewoon uit nieuwsgierigheid en eigenlijk, ook een soort experiment. Ik plaatste een oude foto van mezelf op facebook met het verzoek om er een meme van te maken. En binnen enkele minuten werd ik al getagd in de memes πŸ™‚

Nog even! Voordat je verder gaat met lezen zou ik je toch snel willen uitleggen wat een meme is. Een meme kan een afbeelding, een video of een GIF zijn met tekst erop. De onderliggende boodschap hiervan is meestal humoristisch of sarcastisch bedoeld. Met een meme kan jij dus zelf bepalen wat jij ermee wilt bereiken – negatief of positief. Je zou ook memes kunnen gebruiken om social awareness teweeg te brengen of voor jouw business (marketing doeleinden) – helaas wordt dit nog onvoldoende gedaan.

Okay, nu genoeg! Laten we kijken naar de memes die ze van mijn foto hebben gemaakt. Please, lach niet! Ik heb het zodanig kunnen regelen met het internet dat jouw lach wordt geregistreerd en ik een melding ontvange – #LOL πŸ™‚

Ik hoop dat je tenminste bij eentje hebt kunnen smilen πŸ™‚ Snap je nu de kracht van memes? Wat als we dit als strategie inzetten om bewustwording over allerhande maatschappelijke issues teweeg te brengen? Of juist inzetten voor marketing? Let’s think about it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *