Mirelva: “Huidige generatie pakt snel op. Ons onderwijs traag!”

De vrije en geheime verkiezing in Suriname is om de bocht. Middels de Q & A Young Politics Series, zullen verschillende kandidaten van verschillende partijen worden belicht – gericht op hun persoonlijkheid. In deze editie lezen we meer over Mirelva Overman, van de Partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE). Wie is deze 34-jarige jonge dame in de politieke arena?

Mirelva, wat doe je allemaal in het dagelijks leven?
Ik ben Marketing Officer bij een bedrijf en studeer ik Marketing Manager bij SMART training & consultancy.

Beschrijf jouw gezinssituatie.
Wel, ik ben al 10 jaren met mijn partner en we hebben samen 1 kind. We wonen op Commewijne. Als huisdieren (jawel, ook deel van de familie) hebben we 1 papegaai genaamd Lucky (hij is echt lucky ja) en mijn man heeft 3 zangvogels. We planten, oogsten en koken ook graag samen 🙂

Wat zijn jouw hobby’s?
Mijn hobby’s zijn zwemmen, buiten de stad gaan (voornamelijk het binnenland verkennen),

Vertel, wie is Mirelva eigenlijk?
Zooo…. heel simpel hoor. Ik ben een vrouw die graag een luisterend oor heeft voor de mens. Problemen helpen oplossen doe ik graag. Zolang het niet opgelost is slaap ik niet goed. Ik heb een hoog verantwoordelijkheidsgevoel – zeker voor wat ik wil bereiken voor mezelf, gezin en verder voor de gemeenschap.

Advertentie

Beschrijf 1 dieptepunt tot nu toe in je leven.
[…Diepe zucht…] Dieptepunt….. is het kwijtraken van mijn oma voor mijn 25ste jaardag. Ze zou een heerlijke viado voor me maken. Ik was op het werk toen ze stierf dus had niet eens de kans haar te groeten – voor een laatste keer 🙁

Hoe ben je hiermee omgegaan?
Nou, ik moest haar vergeven daarvoor en dat deed ik bij het afscheid nemen.

Beschrijf 1 hoogtepunt tot nu toe in je leven.
Een hoogtepunt is krijgen van mijn zoon via keizersnee. En een jaar lang een lichte vorm van depressie ondergaan. In mijn eentje, want ik wist het niet en de rest om mij heen nog minder. Never give up!

Wat voor invloed heeft dit in je leven gehad?
Wel, ik keek anders naar het leven, ik raakte vrienden en kennissen kwijt omdat ik mijn gezin (mijn zoon in het bijzonder) dus op de eerste plaats zette. Ik heb prioriteiten leren stellen!

Advertentie

Wat doe je graag wanneer je gedemotiveerd bent of een slechte dag achter de rug hebt?
Hmm…. ik zoek de natuur op. Bijvoorbeeld, “zwart water” en een duikje nemen of ga in de keuken iets lekkers klaar maken.

Waarvoor kan je ‘s nachts wakker worden?
‘s Nachts kan ik wakker springen voor mijn gezin of mijn moeder. Maar geen leuke dingen hoor, want ik heb mijn rust nodig 🙂

Wat is je mooiste herinnering?
Mijn mooiste? Zal misschien raar klinken, maar dat is het leven op aarde en ook dat ik vele mensen heb mogen en kunnen helpen, hoe groot en klein hun vraag voor hulp was. Op naar 35 jaar Mirelva 🙂

Advertentie

Noem 1 ding op jouw bucket list?
Zo…. Zoveel dingen! Maar aan top van de lijst hou ik nog even geheim.

Kijk om je heen – Wat zou je graag willen veranderen?
Wat ik zou willen veranderen? Ik zou graag het onderwijs van Suriname willen veranderen. De manier waarop, hoe en wat er wordt gegeven. De reden daartoe is omdat tegenwoordig de kinderen al heel snel kunnen oppakken en vind het onderwijs nogal traag met alleen boeken, terwijl het gedigitaliseerd zou moeten worden. Meegaan met de hedendaagse technologie.

Wat is je levensmotto?
Simpel. Voor elk probleem is er een oplossing!

Mirelva Overman is op nummer 1 (lijsttrekker), op de lijst van Commeijnw voor DOE.

Hartelijk dank voor het lezen van deze Q & A. Woensdag 20 mei 2020 is er een andere kandidaat. Rararaaa…. over wie gaan wij lezen? Klik hier en volg mij op facebook om op de hoogte te blijven.

Speciale prijzen tot en met eind Mei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *