Grushenka: “Vrouwen kunnen zichzelf onbevreesd ontwikkelen”

Gewoon afwijken van een beetje politieke informatie. Wie is de persoon achter de naam? Hoe zit die in elkaar? In deze editie van de Q & A Young Politics Series kan jij meer te weten komen over 25-jarige Grushenka Phillicia Rozen, van de partij Democratisch Alternatief 91 (DA91).

Grushenka, wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben student aan UNASAT en studeer bedrijfskunde -MER. Daarnaast hou ik mij dagelijks bezig met kinderen en in de keuken. 

Hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Ik woon bij mijn ouders, echter heb ik wel een vaste partner. Wel sta ik financieel reeds op eigen benen.

Wat zijn jouw hobby’s?
Mijn hobby’s zijn dansen, zeilen, kamperen, gezellig met vrienden samen zijn en genieten van de Surinaamse Natuur. Bij het dansen geniet ik en leer niet te veel na te denken maar te bewegen op de muziek.

Ook leer ik te volgen en volledig aanwezig te zijn in het moment. Zwemmen is waar ik mijn rust vind. Zeilen omdat dat iets is wat ik samen kan doen met mijn vader.

Vertel, wie is Grushenka eigenlijk?
Wel, Grushenka is een fanatieke jonge dame. Ik ben zeer behulpzaam en ook competitief. Ik streef altijd naar het beste en ben ik ook heel doelgericht wanneer ik een doel voor ogen heb. Dit alles en nog veel meer. Mijn kernwaarden zijn eerlijkheid en rechtvaardigheid. “IK KAN NIET TEGEN ONRECHT”

Advertentie

Beschrijf 1 dieptepunt tot nu toe in jouw leven.
Zooo… Het jaar was 2017. Ik was toen verloofd en in een relatie waar ik niet thuis hoorde. Dit had me heel diep gekwetst, maar waar ik succesvol nu weer bovenop ben gekomen.

Hoe ben je hiermee omgegaan?
Nou, ik wist nogsteeds dat ik doelen had en een voorbeeld wilde zijn voor mijn peetdochter. Ik werkte daarom aan mezelf en zocht hulp om hier sneller overheen te komen.

Beschrijf 1 hoogtepunt tot nu toe in jouw leven.
Mijn hoogtepunt was toen ik peetmoeder werd van mijn nichtje. Ik kreeg nog meer het besef dat ik een voorbeeld wou zijn voor alle jonge mensen van Suriname.

Wat voor invloed heeft dit in je leven gehad?
Wel, dit heeft mij nog meer de motivatie geven om op te komen voor de rechten van de jonge Surinamers die dat nog niet zelf kunnen. En het niet verdienen om Suriname zoals die nu is te erven.

Advertentie

Wat doe je graag wanneer je gedemotiveerd bent of een slechte dag achter de rug hebt?
Wanneer ik een slechte dag achter de rug heb, zoek ik graag mijn vrienden op en geef ik ze een dikke knuffel. Terug kijken naar alles wat ik heb meegemaakt, waardoor ik het vertrouwen weer heb in mezelf dat geen enkel obstakel te groot is.

Waarvoor kan je ‘s nachts wakker worden?
Hmm… Simpel! Dansen en lekker eten. Ook als er een probleem is die ik wil oplossen kan ik niet slapen 🙂

Wat is jouw mooiste herinnering?
Mijn mooiste herinnering heb ik aan mijn oma’s die er nu niet meer zijn. De ene heeft mij leren bakken en de andere heeft mij leren bidden. Dus ik bid en werk. Deze twee hardwerkende vrouwen hebben mij een gouden formule meegeven voor succes. WERKEN EN BIDDEN.

Advertentie

Noem 1 ding op jouw bucketlist?
Misschien raar, maar ik zou graag willen leven in die Nieuwe Republiek – Suriname!

Kijk om je heen – Wat zou je graag willen veranderen?
Veranderen? Ik zou jonge Surinaamse vrouwen mentaal sterker willen maken. Omdat zij zoveel potentie bezitten en dat beter kunnen uitputten. Wanneer zij het volle besef en vertrouwen hebben in eigen kundigheid, niet gemanipuleerd en gekleineerd kunnen worden – waardoor zij zichzelf onbevreesd kunnen ontwikkelen.

Wat is je levensmotto?
Mijn levensmotto is: Wees de beste versie van je zelf, elke dag weer!

Grushenka Rozen is op nummer 7, op de lijst van Paramaribo voor DA91.

Hartelijk dank voor het lezen van deze Q & A. Vrijdag 22 mei 2020 volgt de laatste Q & A. Rararaaa…. over wie gaan wij lezen? Klik hier en volg mij op facebook om op de hoogte te blijven.

De hele maand Mei special

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *