Geloof jij in hoop?

Het enige wat wij soms overhebben is hoop. Eigenlijk, heeft hoop twee zijden – vanuit een goede of positieve situatie en vanuit een slechte of negatieve situatie. In beide gevallen is hoop toch iets dat ons verder drijft.

Wij doen dingen met de hoop om iets ermee te bereiken. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen met de hoop op een betere wereld, naar school gaan met de hoop om af te studeren of een goede job hebben met de hoop om een succesvolle carrière te hebben. Hoop is waarom wij elke dag opstaan.

Vanuit de slechte of negatieve situatie is hoop een van de meest harde opties waarop wij kunnen terugvallen. Simpel, kijk maar naar de economische situatie in ons land Suriname. We hopen dat het gauw goed komt. Of wanneer de wereld te kampen heeft met zware gezondheidsproblemen (nu vooral als gevolg van COVID-19), spanningen tussen landen, huiselijkgeweld wereldwijd en armoede. We hopen allemaal dat het goed komt voor de wereld. Onze wereld! Waarom? Het is geen ver van onze bed show – (indirect) heeft het ook invloed op ons.

Hoop hebben is kiezen om te geloven. Al hoe makkelijk of moeilijk wij het ook hebben – hoop zal er altijd voor ons zijn om op te leunen. Al zien of voelen wij het niet. Het is daar!

Ik hoop dat het (wederom) goed komt met Suriname.
Ik hoop dat het goed komt voor jou en mij.
Ik hoop dat het goed komt voor de wereld waarin wij allemaal leven.
Ik hoop dat wij een stevig fundament achterlaten voor onze (kinds)kinderen.

Al hoe zwart, wit of grijs het is – ik geloof in hoop. Kijk naar die foto die ik heb gemaakt voor deze blog. Rustig varen in de richting van de zon – het licht. Het komt goed. GELOOF JIJ IN HOOP?

Foto credit: Ruiz Kartoredjo
The InspiVator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *