4 tips om je wensdromen vorm te geven

What you think, you become. What you feel, you attract. What you imagine, you create.

Heb jij wel eens over deze spreuk gehoord?

Een welbekende spreuk van Buddha, één van mijn favoriete spreuken en tegelijkertijd een affirmatie van de dag. In het boek “Who Says You Can’t? You Do!” van Daniel Chidiac, wordt er gesproken over What you think, you believe. What you believe, you create”.

Dit laat mij altijd terug denken aan de leuke tijden als klein meisje. Een meisje met vele wensdromen. Een meisje dat opkeek naar andere vrouwen die zich leuk aankleedden, mooi opmaakten en goed communiceerden. Allemaal studerende vrouwen die het heel goed hadden… ik bewonderde hun! Als klein meisje was het mijn wensdroom om ook zo te zijn als dame/ vrouw!

En nu, over 20 jaren, ben ik daar. Ik heb mijn doel bereikt! Ik kan vol trots aangeven dat ik een sterke, zelfstandige vrouw ben. Een bachelor diploma op zak heb en nu de Master aan het afronden. Dit alles te danken aan mijn ouders, maar ook mijn eigen wil en doorzettingskracht. Uiteindelijk bepaal jij je toekomst zelf! 😉

Ik geloofde in mijn wensdroom, ik droomde erover en had alle vertrouwen in dat het ook mij zal lukken om succes te boeken!

Herken jij dit ook? Weet jij niet hoe jij de wensdromen vorm moet geven? Het is simpel! Ik deel hier enkele tips die ik zelf heb toegepast.

1. Wees altijd je zelf

Doe een andere niet na en wees altijd uniek en vooral jezelf. Heel veel mensen zijn nu op social media, of het nou Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Tik Tok of Snap Chat is. Je bent dagelijks in contact met mensen en op een of andere manier hebben je invloed op elkaar. Bewust of onbewust! Soms probeer je zelfs anderen na te doen. Maar heb je je wel eens afgevraagd dat deze handeling uiteindelijk invloed heeft op jouw karakter? Think about it!

2. Schrijf je doelen ofwel wensdromen op en denk erover na hoe jij dit wil realiseren.

  • Wat is jouw levensdoel?
  • Waarom wil je dit bereiken?
  • Hoe ga je dit realiseren?
  • Wat heb je nog nodig en wat heb je al?

3. Geloof in jezelf!

Lees de titel van dit artikel nog een keer… What you think, you become. What you feel, you attract. What you imagine, you create! Heb zelfvertrouwen en geloof in je zelf maar ook in de positieve energie om je heen die ervoor zorgen dat jouw doelen realiseren. Keep that positive vibe always en onderschat je zelf nooit! Geloof in jezelf en creëer je eigen unieke, mooie wereld!

4. Gebruik affirmaties and stick on it!

Maar wat is een affirmatie? Dokter Google beschrijft een affirmatie als een bevestiging, of een positieve zin dat je zo goed in je hoofd opneemt dat je er echt in gaat geloven. Start je dag met een affirmatie, bijvoorbeeld: “Vandaag voel ik me perfect, ik ben mooi en voel me gelukkig en geweldig.” en gebruik dit de hele dag door als motivatie en kracht.

Ik hoop dat je vandaag iets erbij hebt geleerd en dit zeker als motivatie zal dienen om jouw doelen beter in kaart te brengen. Heb altijd een positief beeld naar jezelf toe, geloof in jezelf en je dromen, maar wees vooral uniek! Wees jezelf!

Blog cover image: Richmond Christian College

Blogger:
Renisha, a self-driven, detail-oriented, hardworking, young professional who wants to contribute to the future of Suriname by sharing knowledge and experiences with students and others.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *