Inspirerende quotes uit de religieuze hoek

Op social media zijn er een tal van pagina’s die leuke spreuken (quotes) delen. Ik ben er zelf dol op en lees het graag. Ik sla bepaalde spreuken zelfs op, omdat het echt een inspiratie is. Het geeft je iets mee. Soms een boodschap of soms antwoord op je vragen/ twijfels. Vergis je dus niet aan de kracht hiervan, maar geloof ook niet alles 😉

Maaarrr…. Welke spreuk past het beste vandaag bij jou? Welke komt overeen met jouw zienswijze op het leven? Wat hoort echt bij jou?

Hier deel ik een van de meest bekende spreuken van Lord Krishna uit het Bhagavad Geeta (één van de heilige geschriften van de Hindoes), tevens mijn favoriete en meest inspirerende spreuken van het leven. It brings you back to reality!

1. Waarom maak je je zonder enige reden zorgen? Voor wie heb je zonder enige reden vrees? Wie kan jou doden? De ziel wordt noch geboren, noch kan ze sterven.

2. Wat er ook is gebeurd, was voor het goede. Wat er nu gebeurt, dient ook het goede. Wat er nog zal gebeuren, dat zal ook goed zijn. Heb geen berouw voor het geen zich in het verleden heeft afgespeeld. Maak je geen zorgen voor de toekomst, het hedendaagse is aan de gang (concentreer je op het heden).

3. Wat ben je kwijtgeraakt dat je huilt? Wat had je meegenomen dat je denkt dat je kwijt bent? Wat had je gecreëerd, waarvan je denkt dat het vernietigd is? Je hebt niets meegenomen, wat je ook hebt gekregen, heb je hier gekregen. Wat je ook hebt gegeven, heb je alleen hier gegeven. Hetgeen je kreeg, ontving je van God. Hetgeen je gaf, gaf je ook aan Hem. Je kwam met lege handen en je vertrekt met lege handen. Wat vandaag van jou is, behoorde gisteren een ander toe en zal morgen weer van een ander zijn. Dat je blij wordt van de gedachte dat iets van jou is, juist deze tevredenheid is de oorzaak van al je verdriet.

4. Verandering is de wet van het universum. Waarvan jij denkt dat het de dood is, is juist het leven. In een tel voel je je de rijkste Heer en op het volgend moment een arme stakker. Mijn-jouw, klein-groot, van mij-van een ander, haal dit allemaal weg uit je hart, verwijder het uit je gedachten, dan is alles van jou en behoor je tot allen.

5. Noch is dit lichaam van jou, noch ben jij van het lichaam. Dit lichaam is ontstaan uit vuur, water, lucht, aarde en ether en zal ook weer terugkeren tot deze elementen. Maar de ziel is eeuwig. Wie ben jij dan?

6. Geef jezelf aan God. Hij is de grootste steun. Degene die Zijn steun kent is altijd vrij van angst, zorgen en verdriet.

7. Wat je ook doet (al je handelingen), draag ze op aan God. Hierdoor zul je je altijd een verlichte mens voelen.

Wil je die van jou ook delen met ons? Ik ben benieuwd!

Blogger:
Renisha, a self-driven, detail-oriented, hardworking, young professional who wants to contribute to the future of Suriname by sharing knowledge and experiences with students and others.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *